Випередили Маска. Концерн Daimler почав продаж електричних вантажівок

0
574

Азіатський підрозділ концерну Daimler Trucks початок поставки повністю електричної вантажівки FUSO eCanter на європейський ринок.

Автомобіль FUSO eCanter призначений для міських маршрутів із дальністю всього 100 кілометрів. Його вантажопідйомність – до трьох з половиною тонн, повідомляє Electrek.

Серед перших клієнтів Daimler, які придбали вантажівку Fuso eCanter, була поштова служба експрес-доставки DHL. Представники фірми заявили, що будуть використовувати свої шість автомобілів для доставки посилок по Берліну.

FUSO eCanter є електричною версією среднетоннажного вантажного автомобіля Canter, який випускається дочірньою компанією Mitsubishi FUSO. За планами концерну, поставки до кінця 2018 року становитимуть 500 одиниць, а в 2019 році їх обсяг доведуть до 10 000 примірників.

“Вантажопідйомність нового електромобіля становить 3,5 тонни. Він оснащений шістьма батареями та може проїхати без підзарядки близько 100 кілометрів”, – йдеться в повідомленні виробника.

Масове виробництво вантажівок ще не почалося, тому ціни на eCanter в Daimler не розкривають, обіцяючи, що повідомлять подробиці, коли запустять конвеєр на повну потужність.

Очолювана Маском американська компанія Tesla представила перший електровантажівку Tesla Semi Truck 17 листопада 2017 року. Машина здатна проїхати на одному заряді 800 км. Semi Truck має чотири незалежних електродвигуна на задніх осях для максимальної потужності та прискорення, а також зниження витрати енергії на 1 км шляху.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here