Як підготувати авто до якісної їзди взимку

0
310

Зимові умови на дорогах часто приводять до великої кількості аварій. Особливо у зоні ризику перебувають ті, хто не дотримується заходів безпечної експлуатації автомобіля.

Як повідомляє “Народна Правда” із посиланням на “Експрес”, голова Міжнародної організації автомобілістів Прикарпаття Василь Дзиндзюра говорить, що під час зимового водіння варто дотримуватися дистанції між автомобілями до 5 метрів, забути про обгони та тримати швидкість від 10 до 20 кілометрів на годину.

“Слід провести антикорозійне обробляння днища, замінити рідину склоочисника такою, яка не буде замерзати. Очисні щітки для скла на ніч потрібно підіймати. Щоб двері не примерзали, гуму можна змащувати спеціальною сумішшю. Щоб замки не примерзали, всередину механізму час до часу потрібно вприскувати за допомогою шприца гальмівну рідину”, – розповідає Дзиндзюра.

Автомобіліст зі стажем Олег Касько радить за таких погодних умов не паркувати транспортні засоби, залишаючи на ручнику. Краще, щоб автомобіль стояв “на передачі”. Оскільки на колодках гальмування в момент їзди з’являється конденсована вода, яка може замерзнути, якщо поставити авто на ручник.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here