Porsche почала друкувати на 3D-принтері запчастини для класичних машин

0
219
Запчастини для деяких рідкісних класичних машин можуть бути більше не доступні. Компанія Porsche вирішила виправити це і почала виготовляти деталі для своїх старих автомобілів за допомогою 3D-принтера.

Для рідкісного старого автомобіля буває дуже важко знайти запчастини. Звичайно, постачальники можуть призвести запчастини, використовуючи традиційні методи, однак це не дуже ефективно в разі, коли деталі необхідні в невеликих кількостях. З огляду на це, Porsche Classic (підрозділ компанії Porsche) вирішила друкувати запасні деталі за допомогою 3D-принтера. Про це повідомляється в прес-релізі на сайті компанії.

Як приклад автовиробник призводить важіль вимикання зчеплення для моделі Porsche 959 – цю деталь було неможливо знайти, з урахуванням того що всього було вироблено лише 292 автомобіля.

Однак нещодавно, як повідомляє компанія, ця запчастина знову стала доступна – її зробили за допомогою технології селективного лазерного плавлення (Selective Laser Melting). Цей адитивний метод передбачає виготовлення складних виробів за допомогою лазерного плавлення металевого порошку по заздалегідь створеним CAD-моделями. За словами компанії, виготовлена ​​деталь потім пройшла тест на міцність і томографічне дослідження на наявність внутрішніх дефектів, а також практичні випробування, в яких її встановлювали і використовували в тестовому автомобілі.

Повідомляється, що зараз Porsche Classic займається 3D-друкуванням восьми запчастин, зроблених як зі сталі, так і з пластику, а також оцінює, наскільки технологія придатна для друкування ще двадцяти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here