У поліції пояснили особливості повноважень нової дорожньої поліції

0
77

Співробітники дорожньої поліції числяться у штаті патрульної поліції Дніпра

Про це повідомив спікер патрульної поліції Дніпра Павло Карманов, передає Depo.Дніпро.

На території Дніпропетровської області 5 лютого запрацювала дорожня поліція.

Чисельність “дорожників” складає 15 осіб, жінок серед них поки що немає. Вони приписані до звичайного батальйону патрульної поліції у Дніпрі. Відмінність у повноваженнях полягає у тому, що вони не реагують на виклики “102”, які не стосуються безпеки дорожнього руху і їздять не на Toyota Prius, а на Mitsubishi Outlander.

Жодних додаткових повноважень у них немає, а зарплата така ж, як і у звичайних патрульних.

Дорожні поліцейські мають ті ж самі дев’ять причин для зупинки, що і звичайні патрульні. Тобто радарів у них немає, за перевищення швидкості вони накладати штраф вони не можуть.

За словами Карманова, 1 березня мають скласти присягу новобранці патрульної поліції, після цього чисельність працівників дорожньої поліції за необхідності буде збільшена.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині патрульні поліцейські чергуватимуть на трасі М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине від меж міста Дніпро до меж міста Павлоград (65 км), Н-11 Дніпро – Кривий Ріг – Миколаїв від меж міста Кривий Ріг до меж міста Дніпро (120 км). Також патрульні поліцейські нестимуть службу на стаціонарному пості “Новомосковський” (24-й км а/д М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here