Анонсовано «останній» ретрокар Morgan Plus 8

0
113

Британські машинобудівники анонсували спецверсію ретрокара Morgan Plus 8 на честь п’ятдесятиріччя моделі Plus 8. Родстер вийде тиражем у півсотні одиниць, і вони стануть останніми примірниками Morgan Plus 8 з атмосферним агрегатом V8. Зараз новинка готується до презентації, яка відбудеться в рамках березневої автомобільної виставки в Женеві.

Ретрокар Morgan Plus 8 побудований на алюмінієвій платформі. У моторному відсіку транспортного засобу розташувався восьмициліндровий агрегат об’ємом 4,7 літра. Установка розроблена інженерами баварської марки BMW. Продуктивність двигуна становить 372 кінських сили. Для агрегату передбачена шестишвидкісна механічна трансмісія.

Важить родстер Morgan Plus 8 1 100 кілограмів. Першу «сотню» автомобіль набирає за 4,5 секунди. Поріг швидкості транспортного засобу обмежений на позначці в 249 кілометрів на годину.

У глобальній мережі напередодні з’явилися перші офіційні візуалізації і відео, в яких частково показаний новий Morgan Plus 8. Кузов автомобіля пофарбовано в синій колір і отримав жовті акценти. Ці рішення символізують перший товарний Morgan Plus 8, який також відомий як MMC11.

 

 

 

 

Дебют першого Morgan Plus 8 відбувся в 1968 році. Майданчиком для презентації родстера послужив Британський міжнародний автосалон. У 2004 році модель покинула конвеєр в силу припинення випуску мотора Rover V8. Через 8 років машину представили в новому поколінні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here