За нові епізоди «Гри Престолів» вимагають викуп

0
42

Хакери загрожують зливом нових епізодів, якщо їм не заплатять сім мільйонів доларів.

Хакери, які кілька днів тому зламали сервери HBO, загрожують злити в мережу не тільки нові епізоди серіалу, а й особисті дані акторського складу. Ситуацію можуть врятувати сім мільйонів доларів, які вимагають як викуп.

Вимагачі заявили, що в їх руках знаходяться особисті дані знімальної групи, такі як номери мобільних телефонів і адреси електронної пошти Емілі Кларк (Emilia Clarke), Пітера Дінклейдж (Peter Dinklage) і Олени Хіді (Lena Headey), а також нові епізоди серіалу. За інформацією Associated Press  електронне листування керівництва HBO за останній місяць теж знаходиться у зломщиків, пише ProNews.

Вимога семи мільйонів доларів надійшло в HBO в формі п’ятихвилинного відео, адресованого генеральному директору Річарду Плеплеру (Richard Plepler). За інформацією Wired , відео накладено на саундтрек «Гри Престолів».

У своєму зверненні хакери розповіли про те, що працювали над зломом серверів HBO шість місяців і назвали сім мільйонів доларів «зарплатою» за довгу роботу. Зломщики уточнили, що щорічно заробляють таким чином від 12 до 15 мільйонів доларів, з чого і зробили розрахунок «боргу» HBO.

BBC стверджує, що хакери дали HBO три доби на переказ грошей. ФБР і компанія “Mandiant”, яка займалася зломом серверів Sony в 2014, працюють з HBO і намагаються з’ясувати причини того, що сталося.

Схоже, викрадення інформації стали вельми прибутковою справою для хакерів і збитковим для великих компаній. Деякі, як HBO, змушені платити за збереження інформації, а інші, як Apple і інші технологічні гіганти, розплачуються за сливи падінням попиту на діючі моделі гаджетів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here