Смартфони почали оновлюватися до Android 8.0 Oreo

0
68

Незабаром після офіційного анонсу операційної системи Android 8.0 Oreo компанія Google почала поширювати її для смартфонів, які входять в програму отримання бета-версій Android. Також мова йде про пристрої, що працюють на останній збірці превью для розробників (Developer Preview).

Повідомлялося, що апдейт не вдався на смартфонах Google Pixel з встановленою Developer Preview 4, однак Google швидко відреагувала і виправила цю проблему.

Android O приносить в Android цілий ряд помітних нововведень. Серед них – канали сповіщень, “картинка-в-картинці”, адаптивні піктограми. Канали сповіщень дозволять розробникам надавати користувачеві більше свободи над типами сповіщень і їх поведінкою. Так звані Notifications Dots – точки сповіщень, що показують на піктограмах додатків поява непрочитаних повідомлень і інших подій. За довге натиснення на піктограму можна переглянути повідомлення, на додаток до загального розділу з сповіщенням. Автозаповнення дозволяє запам’ятовувати паролі і логіни для додатків.

За словами розробників, платформа стала помітно швидшою, завантажується в два рази швидше і зводить до мінімуму активність у фоновому режимі. Окремо варто відзначити проведену роботу над оптимізацією енергоспоживання. Для цього були впроваджені додаткові обмеження на те, які дії можуть виконувати програмам працювати у фоновому режимі.

Була дороблена функція копіювання і вставки тексту Smart Text Selection із задіянням нейромереж – за подвійним або довгому натисненню на текст ОС визначить, якщо це ім’я, телефонний номер або адресу, і вибере потрібну ділянку цілком.

За безпеку відповідає функція Google Play Protect. Розробники Google вже перевіряють додатки в Play Store на безпеку. Тепер це стане більш наочно – при заході в магазин додатків користувач зможе побачити, що додатки на смартфоні були недавно перевірені. Шкідливі програми будуть блокуватися і віддалятися зі смартфона. Також Google Play Protect дозволить знайти пристрій, як Find My iPhone у Apple.

Крім того, в Android Oreo з’явилося більше шести десятків нових емодзі.

Джерело: ferra.ru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here