Презентація iPhone 8 здійме хвилю анонсів: вендори покажуть, куди піде індустрія

0
58

Уже 12 вересня Apple анонсує свій наступний смартфон – iPhone 8. Але це не буде звичайна презентація – вона породить хвилю анонсів від інших виробників. Адже багато хто в індустрії вважає, що концепція смартфона вже вичерпана, і компанії покажуть, чим його можна буде замінити.

Про відмову від диктаторства смартфонів мова йде вже кілька років, однак змінити спосіб мислення мільярдів людей не вийде в один момент. Тому такі компанії, як Facebook, Apple, Google, Microsoft, презентують по одному перспективному гаджету за раз. Заміна нинішнім цеглинам з екраном з’явиться ще не скоро, але над нею активно працюють.

Apple

На презентації 12 вересня компанія покаже не лише iPhone 8 – свій десятий та свій ювілейний гаджет. Окрім звичних сьогодні можливостей він запропонує зазирнути у світ доповненої реальності. Це технологія, яка дозволяє проектувати цифрові зображення на об’єкти реального світу. Найзручніше такі комбіновані картини спостерігати через спеціалізовані окуляри з вбудованим екраном.

Багато хто з експертів припускає, що саме доповнена реальність замінить смартфон у його нинішньому вигляді. Адже навіщо потрібен великий екран в мобільнику, якщо зображення можна постійно бачити перед собою через спеціалізовані окуляри?

Apple вже запустила набір інструментів ARkit, який має допомогти розробникам залучити камеру iPhone та його сенсори для роботи в режимі доповненої реальності.

Google

У жовтні Google має запустити свій наступний флагманський телефон Pixel 2. Цей девайс також запропонує доповнену реальність, розробити яку допоможе набір інструментів ARcore. При цьому, на відміну від Apple, Google вже може запропонувати окуляри Google Glass з функцією доповненої реальності.

Microsoft

У жовтні також Microsoft презентує свої нові комп’ютери Surface. Вони теж націлені на підтримку доповненої реальності, тому Windows оснащують відповідними функціями.

До речі, Microsoft почала займатися доповненою реальністю ще до того, як стали зрозумілими її перспективи. Фірма у 2015 році випустила окуляри HoloLens, які за $3000 дозволяють використовувати доповнену реальність у багатьох практичних сценаріях.

Ніні Microsoft співпрацює з виробниками «заліза», такими як Dell та Asus, щоб доповнена реальність стала доступнішою. Технологічний гігант прагне опустити вартість відповідного обладнання до $300.

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here