iPhone 8 та 8 Plus: що особливого в нових смартфонах компанії

0
95

Майже годину тому закінчилася презентація “яблучних” продуктів компанії. Сьогодні світу показали нове покоління Apple Watch, та нову версію Apple TV. Втім, не на ці пристрої очікували фанати. Найцікавішими були iPhone 8 й 8 Plus, а також iPhone X.

Процесор

Почнемо з того, що працюють вони на базі розробленого компанією процесора Apple A11 Bionic. Виробник запевняє, що це найшвидший обчислювальний чіп, який коли-небудь був встановлений у смартфоні. В ньому шість ядер (до прикладу, в торішньому A10 Fusion – чотири ядра). При цьому, енергії він споживає вдвічі менше. Пікова потужність двох високопродуктивних ядер зросла на 25%, а чотирьох енергоефективних – на 70%.

iPhone 8 та 8 Plus: що особливого в нових смартфонах компанії - фото 195501

Екрани

На перший погляд, пристрої не сильно відрізняються від 7 та 7 Plus. Вони отримали ті ж діагоналі: 4,7 та 5,5 дюймів. Однак, екрани вражають підтримкою технології True Tone, яка з’явилася в торішньому iPad Pro. Колірне охоплення тепер “кінематографічне”. Також компанія наголосила на точності передачі кольору.

iPhone 8 та 8 Plus: що особливого в нових смартфонах компанії - фото 195504

Камери

Вони теж зазнали певних змін, але без фанатизму. До прикладу, тепер два об’єктиви 8 Plus отримали оптичну стабілізацію (раніше її мав лише один). В iPhone 7 змінилася матриця, яка отримала вдосконалений колірний фільтр, а також підвищену світлочутливість (у компанії стверджують, що вона зросла на 83%).

iPhone 8 та 8 Plus: що особливого в нових смартфонах компанії - фото 195503

Родзинкою стало нове програмне забезпечення здвоєної камери 8 Plus, яке дозволяє трансформувати портретні фото таким чином, що складається враження, що вони зняті в професійній студії з професійним освітленням. За це відповідають алгоритми машинного навчання, які обробляють світлину в реальному часі.

iPhone 8 та 8 Plus: що особливого в нових смартфонах компанії - фото 195500

Крім того, камери обох смартфонів відкалібровані так, що користувачі зможуть без жодних проблем працювати з додатками доповненої реальності (її ще називають AR-реальністю). Також вони вміють знімати відео з роздільною здатністю 4К при частоті в 60 кадрів на секунду, а також slow motion при 240 кадрах на секунду.

Інновації

Ну, якщо можна це так назвати. Компанія нарешті реалізувала в нових iPhone функцією бездротової зарядки. Через це їй довелось відмовитися від металевого корпусу. Тепер спинки пристроїв зроблені зі скла (повернення до iPhone 4s). Зарядка зроблена за стандартом Qi, що вже не є чимось крутим, і свідчить про те, що до 100% смартфони набиратимуть заряд вельми повільно.

Вартість

Базова версія з 64 ГБ вбудованої пам’яті обійдеться в 699 доларів за iPhone 8 та 799 доларів за 8 Plus. Звичайно ж, в Україні ціни будуть суттєво вищими. Попереднє замовлення стартує 15 вересня, а у продаж вони надійдуть з 22 вересня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here