Apple зайняла 16-е місце в рейтингу найбільш інноваційних компаній

0
95

Apple зайняла шістнадцяте місце в рейтингу найбільш інноваційних компаній за версією MIT Technology Review. Лідером вперше опинився розробник графічних прискорювачів і процесорів nVidia.

За підсумками року Apple виявилася у другій десятці найбільш інноваційних компаній, поступившись Alphabet, Amazon і Intel. В ході дослідження фахівці вивчали діяльність сотень компаній по всьому світу, їх інновації та внесок в розвиток індустрії.

nVidia входить в рейтинг з 2015 року, в цьому році вона піднялася відразу на 11 позицій, зарекомендувавши себе як провідного постачальника обчислювальних потужностей для штучного інтелекту. Автори дослідження підкреслюють, що протягом останнього фінквартала доходи компанії від свого центру обробки даних і автомобільного бізнесу збільшилися на 186% і 24% відповідно. Компанія також витратила $ 3 млрд на розробку нового графічного чіпа сьомого покоління.

Apple розташувалася на 16 позиції. У рейтингу наголошується, що компанія намагається наздогнати Amazon за допомогою «розумної» акустичної системи HomePad.

«У зв’язку з відсутністю нових інноваційних продуктів і прохолодним ставленням клієнтів до Apple Pay і Apple Watch компанія Apple випустила «розумну» колонку HomePod, покликану скласти конкуренцію пристрою Echo від Amazon. Компанія також веде розробки в області штучного інтелекту і вже підтвердила свій інтерес до систем автономного водіння», — йдеться в звіті.

Apple похвалили за те, що вона просуває технології штучного інтелекту, використовуючи потужності мобільних пристроїв, а не віддалених серверів. Виробник iPhone і iPad робить це з міркувань конфіденційності даних.

Другою у рейтингу стала компанія SpaceX, що не покидає його з 2011 року. Вона додала 14 позицій і довела, що можна створити ракети відразу для декількох пусків, значно здешевивши при цьому вартість запуску. Трійку лідерів замикає Amazon. Також в першій десятці опинилися компанії 23andMe, Alphabet, iFlytek, Kite Pharma, Tencent, Regeneron і Spark Therapeutics.

Певною втіхою для Apple може послужити той факт, що спонсором дослідження є Qualcomm, яка знаходиться в непростих відносинах з виробником iPhone.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here