Lenovo відмовиться від оболонки Vibe UI

0
104

Компанія Lenovo планує відмовитися від використання у своїх майбутніх новинках фірмового інтерфейсу Vibe UI. Про це повідомив начальник відділу маркетингу Lenovo в Індії Анудж Шарма.

За словами Шарми, на такий крок компанія зважилась, вивчивши споживчі переваги і позитивні відгуки покупців про подібну перспективу. Серед плюсів від переходу до «стокового» Android зазначається зменшення затримок з виходом оновлень і популярність «стокових» пристроїв на окремих ринках.

Першим смартфоном Lenovo без фірмової оболонки стане Lenovo K8 Note, який буде поставлятися з базовим Android 7.1.1 Nougat. Утім, слово «базовий» не варто розуміти буквально – компанія Lenovo не збирається у своїх новинках відмовлятися від цікавих функцій, таких як підтримка Dolby Atmos і TheaterMax. Виробник також планує зберегти і деякі інші відмінності між смартфонами Lenovo і Motorola.

Оболонка Vibe UI вперше з’явилася на моделі смартфона K900 у 2013 році. Це був 5,5-дюймовий апарат під управлінням Android OS 4.2, з двоядерним процесором Intel Atom Z2580. Сьогодні оболонка йде в комплекті практично з усіма моделями – від бюджетних до флагманів.

У 2015 році вийшла Lenovo Vibe UI 2.0, яка була заснована на Android 4.4. Її можна побачити, наприклад, на смартфонах Vibe Z2 та Z2 Pro.

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here