Що їсти в спекотні дні? – поради лікарів

0
122

Розповідаємо, які продукти необхідно вживати, щоб організм почувався комфортно у спекотні дні.

Під час спекотної погоди необхідно дотримуватися декількох порад у харчуванні та обирати їжу ретельно. Ось декілька рекомендацій правильного літнього раціону.

1) Зменшіть обсяги та калорійність страв. Під час спеки ваш раціон повинен бути максимально полегшеним.

2) Вживайте багато овочевих салатів, зокрема з огірків та помідор. Ці овочі містять багато води, тому перешкоджають втраті рідини організмом через природний вміст натрієвих солей. Окрім цього, огірки можна використовувати і в косметичних цілях, адже при пересиханні шкіри вони гарно зволожують її.

Овочевий салат

3) Пийте якомога більше рідини. Також вживайте зелений чай, який знижує температуру тіла на 1-2 градуси. Від нього кров стане рідшою, а серцю стане легше її перекачувати.

4) Смачним та освіжаючим додатком під час літньої спеки буде м’ята. Її можна додати у чай, напої та навіть салати. Вона дає освіжаючий ефект. Свіжість рефлекторно від кінчика язика передається через мозок всьому організму і тілу стає легше справлятися з жаркою погодою.

Зелений чай з м’ятою

5) Охолоджуючий ефект подарує вам фруктове желе, зроблене з натуральних фруктів. Такий десерт не містить багато калорій та не перевантажує організм і гарно смакує влітку.

6) Побільше свіжої зелені! Ароматна, прямо з грядки зелень стане абсолютно незамінним продуктом у літній період. Адже вона здатна нормалізувати водно-сольовий баланс, що особливо важливо в спеку. Особлива увага до листового салату, щавлю і шпинату, ну і звісно, ароматного кропу.

7) Використовуйте кабачки та цукіні. Кабачок прекрасно засвоюється нашим організмом. Він містить вітаміни С, А, важливі мікроелементи, калій, кальцій, залізо, магній. Вони створюють ефект швидкого насичення, що прекрасно в літній період.

Корисні кабачки та цукіні

8) Їжте невеликими порціями! Бажано кожні 3-4 години споживати легку їжу- салати, овочі, фрукти. Такий спосіб прийому їжі покращує травлення і рятує від важкості.

9) Побільше ягід! Не можливо уявити літо без чорної смородини, малини, чорниці та інших ягід. Малина, до прикладу, здатна знижувати жар і виводити з організму токсини. Чорна смородина містить венотонізуючі та судинорозширювальні властивості, що допомагають крові краще функціонувати. Як відомо, під впливом високої температури повітря кров згущується. Такі ягоди допоможуть уникнути набряків і подарують легкість всьому тілу.

Найкраще смакують влітку ягоди

10) Повністю уникайте спиртних та газованих напоїв, а також тих, що містять багато кофеїну, адже він здатний викликати швидше зневоднення організму.

Правильно підібраний літній раціон у спекотну погоду зменшує втому організму, а значить він почуватиметься бадьоріше та легко!

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here