Сонячний удар: 3 способи прийти до тями

0
141

Сонячний удар за спекотної погоди може статися з будь-ким. В групі ризику — насамперед ті, хто ігнорує літні головні убори, діти до року, люди похилого віку, а також особи з надмірною вагою.

Що робити при сонячному ударі, розповів портал “Медицина“.

Прохолода. Постраждалого необхідно відвести в тінь. Людині краще зайняти горизонтальне положення, під ноги покласти валик з підручних матеріалів. Послабити ремінь, зняти верхній одяг та синтетичні речі.

Вода. Особа, що зазнала сонячного удару, потребує великої кількості рідини. Треба випити максимальний об’єм мінералки. Обличчя та тіло обтерти вологою серветкою. До чола прикласти компрес з водою або льодом. У тяжкому стані — обгорнути мокрим простирадлом. За можливості рекомендується прийняти душ.

Доступ повітря. Навколо постраждалого має вільно циркулювати кисень. Голову та груди необхідно обмахувати газетою, рушником. Дати понюхати нашатир. За відсутності пульсу зробити штучне дихання та непрямий масаж серця.

Ці поради — лише домедична допомога. Варто викликати “швидку”, оскільки тільки медики можуть точно визначити, наскільки тяжкий стан постраждалого.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here