Кабмін змінив ПДР України

0
947

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу вніс зміни в Правила дорожнього руху про пріоритет під час проїзді перехресть з круговим рухом. Про це пише «Лівий берег».

Пріоритет проїзду тепер у того, хто рухається по самому колу, а ті, хто в’їжджають, повинні поступатися дорогою.

Нагадаємо, 28 квітня 2017 року набрали чинності зміни до статті 41 Закону України «Про дорожній рух», якими передбачено єдине правило дорожнього руху для автомобілів, що рухаються по колу.

Перевага в русі на перехрестях, де організовано рух по колу, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

До цього такого правила в Україні не існувало, а пріоритет руху на подібному перехресті визначався розміткою та дорожніми знаками. Тепер цю норму офіційно внесено до Правил дорожнього руху.

Додамо, Уряд також встановив, що виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не встановлено дорожніми знаками або розміткою, і це не створює перешкоди транспортним засобам, які рухаються в попутному напрямку праворуч.

На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспорту зобов’язаний дати дорогу транспорту, що наближається праворуч, окрім перехресть з круговим рухом.

На нерегульованому перехресті трамвай має перевагу перед нерейковим транспортом, що наближається до нього по рівнозначній дорозі, крім перехресть з круговим рухом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here