Україна відстає! Презентували перший білоруський електромобіль (Відео)

0
1126

В Україні дуже багато говориться про електромобілі, однак вітчизняні виробники не вирішуються створювати власний автомобіль на електричній тязі. А адже популярність “зелених авто» зростає з кожним роком і найближчим часом в Україні планується скасування ПДВ і акцизний збір на електромобілі.

А ось білоруські автоінженери підійшли до створення електромобіля з практичної точки зору і замість розмов створили свій перший електрокар, який був побудований на базі Geely SC7. Білоруський автомобіль взяв від китайської моделі лише кузов, зате внутрішня начинка повністю білоруська.

Запас ходу електромобіля складає всього 110 – 150 кілометрів, але білоруські інженери продовжують розробки в даній сфері, щоб збільшити пробіг електрокара на одній зарядці. Для повної зарядки батарей від звичайної електромережі знадобиться 4 – 6 годин.

У попередніх випробуваннях електромобіля взяв участь заступник прем’єр-міністра Білорусі Володимир Семашко. Чиновник заявив, що по їздовим якостям білоруський електромобіль не поступається Audi A8, а також додав, що машина йому дуже сподобалася.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here