На українських дорогах планують відновити відеофіксацію

0
87

На першому етапі впровадження фотовідеофіксації дорожнього руху планується встановити 400 камер. Це передбачено відповідним законопроектом.

Так, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, перший етап передбачає встановлення 400 камер, а загалом по країні мають встановити близько чотирьох тисяч камер. Утім, здійснюватимуть цей процес не за рахунок бюджетних програми.

“Найімовірніше, це будуть спеціальні програми державно-приватного партнерства, а також партнерства з муніципалітетами. Ми запросимо радників з Європейського банку реконструкції та розвитку чи іншого крупного міжнародного авторитетного банку, аби обрати оптимальний варіант рішення, бо воно витратне, пов’язане з багатьма ризиками”, – пояснив Аваков.

Очільник МВС переконаний, що цей законопроект дасть змогу істотно знизити травматизм на дорогах.

“Якщо за нього проголосують, то від 1 січня введуть зміни Правил дорожнього руху, і ми зможемо почати впроваджувати фотовідеофіксацію. Цей процес плавно піде – і протягом 1,5 року аварійність і травматизм на дорогах має знизиться на 30%”, – зазначив голова відомства.

Він зауважив, що в цьому процесі дуже важлива дисциплінованість усіх учасників дорожнього руху, тоді й ситуація на дорогах буде як у розвинених європейських країнах.

Джерело: https://www.5.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here