Новий скандал! Як заправляють патрульні машини

0
1043

У поліції розповіли про те, скільки дають палива патрульним для роботи. Відповідь, якщо коротко, звучить як «згідно з потребами», і по суті є відпискою. У профспілці правоохоронців кажуть, що Київ перевів стрілки на регіональні управління, а потім вони будуть і далі «тиснути» відомство, щоб прозвучали справжні цифри, передає Автотема.

Перевели стрілки на регіональні управління

Нещодавно autonews.ua повідомили резонансну інформацію: через брак палива вже кілька місяців поліцейським на зміну виділяють по 5 літрів бензину на екіпаж. Через це, зокрема, в Дніпрі патрульні зменшили кількість екіпажів, одночасно виїжджають на лінію. Про зниження активності патрульних на дорогах повідомляли також жителі та інших міст по всій Україні.

Глава профспілки «Правозахисники країни» Сергій Джихур, який розповів нам про цю проблему, направив запити в Нацполіцію з проханням офіційно відповісти, скільки літрів давали в листопаді екіпажам для 12-годинного патрулювання, і як забезпечувалося пальним облуправління поліції Дніпропетровської області зокрема.

 

На перше питання в Департаменті патрульної поліції НПУ відповіли так: «Після надходження ПММ у Департамент патрульної поліції, ГСМ розподіляються по містах Управлінь патрульної поліції. У містах Управлінь патрульної поліції ПММ розподіляється транспортним сектором (відділом) згідно потреб».

Друга відповідь була конкретнішою. «На листопад поточного року для потреб ГУНП були виділені паливно-мастильні матеріали в кількості 118 820 л (А-95 – 8 720 л, А-92 – 42 550 к, ДТ – 67 550 к), подальший розподіл яких між підлеглими підрозділами здійснювалося керівництвом вказаного ГУНП самостійно», – відповіли профспілці в Департаменті управління господарством Нацполіціі.

«Тримаються від дворів подалі»

У профспілці «Правозахисники країни» вважають, що відомство ухилилось від прямої відповіді на питання «скільки літрів пального отримує екіпаж на 12-годинну зміну».

«Своїми відповідями НПУ скинула відповідальність на регіональні управління. Типу «ми даємо загальну цифру, а вони там розподіляють самі». Нам достеменно відомо, що вони заправляють автомобілі по 5 літрів. Вже є інформація, що на певні заправки приїжджає командир і на 20-літровий талон стає чотири машини. Ми готуємося це задокументувати. Ми будемо готувати нові запити, тому, що це так залишати не можна. Якщо раніше патрулі їздили по дворах і щось видивлялися, то зараз вони намагаються триматися подалі від таких місць, де у них виникне необхідність пересуватися на автомобілі», – сказав autonews.ua Сергій Джихур.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here