Чому Запорізький завод припинив виробництво Ланосів

0
181

Запорізький завод зупинив виробництво автомобілів Lanos і планує сконцентруватися на випуску комерційної техніки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу корпорації Укравто, що володіє ЗАЗ.

Згортання виробництва Ланосів в компанії пояснюють зниженням попиту на автомобілі та економічну ситуацію в країні, в цілому.

“Також вплинула проблема ввезення дешевих старих авто в обхід розмитнення”, – розповіли в прес-службі корпорації.

Власник Укравто Таріел Васадзе недавно говорив, що ввезення “евроблях” без податків негативно впливає не тільки на ринок автомобілів, але і на промисловий, а як наслідок і на соціально-економічну політику держави.

ЗАЗ зосередиться на випуску комерційної техніки. Завод планує виробити близько 3,5 тисячі автотранспортних засобів за підсумками 2017 року (на рівні минулого року).

Нагадаємо також, що в зв’язку з падінням економіки і скороченням продажів автомобілів ЗАЗ в грудні 2014 року по квітень 2015 року повністю зупиняв виробництво. ЗАЗ як і раніше збитковий, проте в 2016 році підприємство отримало 602,81 мільйона гривень чистого збитку, що в два рази менше, ніж роком раніше, в 2015-му.

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here