Завтра Рада розгляне важливі зміни для водіїв

0
1398

Новий законопроект пропонує запровадити фото- і відеофіксацію порушень правил паркування і вводить паркувальних інспекторів.

Верховна Рада завтра, 21 грудня, займеться транспортними питаннями. Зокрема, парламентарії запланували розгляд у другому читанні законопроекту №5364 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

У першому читанні проект закону прийняли ще в червні. Він вводить ряд важливих новацій в сфері паркування. Зокрема, дозволяється фото- і відеофіксація порушень правил паркування.

На основі фото та відео порушників можна буде притягнути до відповідальності. При цьому на лобовому склі транспортних засобів будуть залишати копію постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Також проект закону вводить інспекторів з паркування, які призначаються місцевою владою. Вони будуть наділені правами не тільки виписувати штраф за порушення правил стоянки, а й здійснювати евакуацію неправильно припаркованих транспортних засобів.

Також депутати в першому читанні розглянуть проект закону №6766 «Про внесення змін до низки законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг», який регулює порядок будівництва платних доріг.

Згідно із законопроектом, платні дороги в Україні пропонують будувати на правах концесії. Конкурс на будівництво траси, її параметри і вартість проїзду регулює Кабінет Міністрів.

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here