В Україні побудують міжнародну автодорогу за 4 мільярди

0
237

Наступного року Міністерство інфраструктури планує детальніше зайнятися проектом, що з’єднає Чорне море з ЄС.

Проект Балтика-Чорне море був представлений ще у 2015 році. За планом він поєднає чорноморські порти на півдні України з Європейським Союзом. Проект коштуватиме 4 млрд гривень і стане новою інтерпретацією шляху “Із варяг у греки”, – заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі Еспресо.

“Я твердо переконаний, що це майбутнє для України. У нас перенаправилися транспортні потоки після початку війни з Російською Федерацією і цього року завершується входження найбільшого оператору морських шляхів “Хаджсен портс”, тому ця дорога є дуже важливою”, – розказав міністр.

Міністр також додав, що за 2017 рік Міністерство інфраструктури України спільно з Укравтодором відремонтували майже 2,5 тисячі км доріг.

Це вдалося за рахунок зменшення корупції у декілька разів через запровадження контролю якості. Омелян також анонсував використання програма Cost, яку заснували уряд Британії, ПРООН спільно з корейським урядом. Ця система дасть можливість проводити онлайн-моніторинг, починаючи з тендерів, завершуючи будівництвом та здачею об’єкта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here