Водіям «закручують гайки»

1
4885

З першого січня 2018 року в Україні збільшилися штрафи за порушення Правил дорожнього руху, у першу чергу у частині дотримання швидкісного режиму на дорогах. На що в першу чергу потрібно звернути увагу водіям – далі в сюжеті.

Напевне, найбільш резонансний пункт у зміні правил дорожнього руху – це обмеження швидкості в межах населених пунктів до 50 км/год. Щоправда, припускається і перевищення цього показника. Отже, згідно зі змінами до Кодексу про адмінпорушення, в населених пунктах швидкість можна буде збільшувати до 60 кілометрів. Але на 61-му поліцейський матиме право накладати адміністративне стягнення. Штраф за порушення встановлений у розмірі 3 400 грн. (раніше  це було 510 грн.). За залишення місця ДТП встановлюється штраф також у розмірі 3400 грн. (раніше –  225 грн.) та передбачається можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

У 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 грн., а за повторне порушення – 40 800 грн.

Також набула чинності постанова уряду про зміну “Положення про порядок видачі посвідчення водія”. Тепер термін дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становить два роки. Якщо особа не вчинила три або більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, водійські посвідчення видаватимуться на 30 років. В іншому випадку громадянин буде змушений повторно складати іспити на знання ПДР.

Те, що в Україні почали діяти нові покарання для порушників правил дорожнього руху,  – це, безумовно, добре. Погане ж те, що ані в країні взагалі, ані в Мелітополі, зокрема, немає структури, яка належним чином відслідковувала б усі факти. Дорожню поліцію обіцяють створити в нашому місті лише у другій половині цього року. Тому більшість місцевих водіїв, скоріш за все, не перейматимуться новими швидкісними обмеженнями, продовжуючи їздити вулицями як і раніше –60 і більше км на годину.

джерело 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here