Експерт розповів, як вирішити проблему авто на єврономерах

0
355

В Україні необхідно створити умови, коли завозити і користуватися автомобілями на “євробляхах” буде невигідно. Досягти цього можна через зменшення податків на імпорт машин.

“Держава має встановити податок на ввезення таких машин на рівні 1000-1400 євро. Тоді люди не захочуть віддавати гроші чужому дядькові-посереднику, щоб користуватися автомобілем, який їм не належить. Вони краще заплатять до бюджету й офіційно оформлять ці машини. Ми зараз працюємо над таким законопроектом”, – заявив голова асоціації автоімпортерів Олег Назаренко, пише LIGA.net.

Відповідний проект закону передбачає повне скасування мита на всі автомобілі, крім тих, що поставлені з країни-агресора чи вироблені в ній. Також законопроект передбачає повне скасування акцизу.

“Звісно, в такому варіанті законопроект можуть не ухвалити. Тому, я вважаю, що без проблем можна обнулити мито щодо Угоди про асоціацію з ЄС. По акцизу готовий до діалогу. Якщо Мінфін вважає, що акциз в якихось обсягах треба зберегти, потрібно виробити модель його зниження”, – підсумував Назаренко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here