Чому українцям стало небезпечно їздити на «євробляхах»

0
354

Шахраї, які крадуть номерні автомобільні знаки, зосередили увагу на автомобілях з іноземною реєстрацією. Так, якщо номер української реєстрації відновити нескладно, то знаки країн ЄС ніхто в Україні не видасть. Цим і користуються ті, хто прагне наживи.

“Злодії знімають номерний знак, а для власника авто залишають записку з вимогою переказати вказану суму. В іншому разі номер не повернеться до господаря. Кримінальне провадження у таких справах відкривається за фактом крадіжки. Якщо буде доведено, що метою зловмисників було отримання коштів, то справа перекваліфікується в статтю “Шахрайство”, – повідомив начальник Центру громадських зв’язків главку МВС Київської області Микола Жукович, пише finance.ua.

Він додав, що у Київській області є випадки, коливвстановлювали особи правопорушників. Тоді справа дійшла до суду.

Активіст громадської організації “Завтра”, яка об’єднує власників транзитних авто, Павло Білецький зауважив, що на заході України також зафіксували хвиля крадіжок номерних знаків.

“На Закарпатті, у Львівській області крали словацькі та польські автомобільні номери, потім вимагали у власника 2000 гривень за повернення. Якщо у вас вкрали номерний знак, потрібно звернутися до Нацполіції. У них є база правопорушників, потенційно здатних на такі дії”, – розповідає він.

Активіст додав, що дехто погоджувався на умови шахраїв і обмінював гроші на номери. Однак були і ті, хто переказував кошти, а номерні знаки йому ніхто не повертав.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here