У Верховній Раді зробили сенсаційну заяву про єврономери

0
90

Транзит і тимчасове ввезення автомобілів з єврономерами в Україну залишаться. Але з обмеженням для тих осіб, які можуть користуватися такими автомобілями. Зокрема, передача в управління автомобіля громадянину України – апріорі неможлива.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в інтерв’ю виданню НВ Бізнес.

Комітетом розроблено законопроект, згідно з яким заборонено передавати право управління автомобілем стороннім особам. Таким чином користуватися машиною зможе тільки нерезидент, який перетнув кордон.

Такий спосіб боротьби з власниками автомобілів, які незаконно перебувають на території України, встановлені зараз і в Молдові, і в Республіці Білорусь. Поліція має право зупиняти такий автомобіль і може транспортувати автомобіль до кордону.

Щодо розмитнення, то за словами чиновниці ставки акцизного податку буде знижено. «Я думаю, що буде справедливо, якщо до діючої шкали ставок акцизного податку ми застосуємо певний коефіцієнт. Наприклад, вони сплатять 25-30% від встановленої ставки акцизного податку. Але з урахуванням тієї шкали, яка в нас зараз є за ставкою акцизного податку залежно від віку автомобіля», – зазначила Ніна Южаніна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here