Волкер розкрив деталі плану по завершенню війни на Донбасі

0
1931

При цьому він відкинув можливість позбавлення Росії права вето в ООН і розповів про розбіжності з РФ з питання миротворчої місії

Будучи в Києві перед зустріччю з помічником Путіна Сурковим Курт Волкер дав інтерв’ю телеканалу 112 Україна . Він чітко позначив, що Росія згодна на введення миротворчої місії на Донбас для охорони спостерігачів ОБСЄ. США, Німеччина і Франція, як і Україна, вважають, що така модель не принесе результату в справі відновлення територіальної цілісності країни.

«Насправді, подібна концепція не забезпечить безпеку, а лише поглибить конфлікт. І жодна держава, що надає війська, не захоче опинитися в такій ситуації: коли є відкритий кордон та маріонеткові угруповання », – переконаний спецпредставник США. Також Волкер додав, що США, Франція і Німеччина погодилися прийняти таку пропозицію за основу, щоб перетворити його в миротворчу місію. А тому західні партнери тепер намагаються переконати Росію на інший варіант місії.

А саме, сказав Волкер, необхідно, щоб миротворці і Україна отримали контроль над кордоном, щоб з Росії припинилися поставки зброї і бойовиків. А місцеві терористи повинні скласти зброю. Саме на цьому вони зупинилися на переговорах з Сурковим в Белграді (про результати переговорах в Дубаї Волкер ще не розповідав, Сурков же заявив, що запропонований США пакет реалістичний) ..

На питання, чи не краще підійти до вирішення проблеми жорсткіше і позбавити РФ права вето в ООН при голосуванні резолюції про введення миротворчої місії ООН, Волкер відповів, що такий варіант навіть не розглядається. І пояснив, чому це недоречно:

“РФ грає ключову роль в цьому конфлікті. І якщо ми хочемо його вирішити, потрібно працювати з Росією. Вона повинна погодитися припинити конфлікт. Тому діалог дуже важливий”.

Детальніше дивіться на відео.

Не став тішити спецпреставітель Держдепу і відповідаючи на питання, чи заплатить Росія за шкоду заподіяну Донбасу і анексією Криму. Він реалістично зауважив, що спочатку потрібно припинити війну, відновити територіальну цілісність України, і лише потім прийде час зайнятися питаннями відновлення та іншими.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here