Що таке страхування вантажів?

0
256

Що таке страхування вантажів?

Для забезпечення максимальної безпеки перевезеної партії товару, спеціалізованої техніки, будівельних конструкцій на ближні і дальні відстані експерти радять замовляти страхування вантажу при перевезенні в 100 % випадків. Для чого це потрібно?

Це, фактично, гарантія відшкодування матеріального збитку при псуванні/втрату вантажу, незалежно від того, чи повинен перевізник або це сила непереборних обставин:

  • стихійні лиха;
  • несприятливі природні явища;
  • аварії.

сучасні страхові поліси повністю відповідають вимогам, які пред’являються до страхового покриття. Для клієнтів логістичної компанії, що замовляють перевезення по країні, а також у міжнародних напрямках пропонується поліс на разову відправку, генеральний поліс.

  • Одноразовий страховий поліс оформляється на підставі заяви страхувальника. Це одноразовий документ, який використовується на одне вантажне перевезення тієї чи іншої партії товару.
  • Генеральний поліс або договір на страховку вантажу, що відправляється, оформляється на регулярні перевезення, за строго встановленими і заздалегідь прорахованими маршрутами. Такий поліс призначений для страхування однорідних вантажів.
  • Генеральний страховий поліс значно спрощує документообіг, пов’язаний зі страхуванням. Документ оформляється один раз і на тривалий час, тобто за цим полісом проходить жодна, а кілька вантажних перевезень.

Вартість страховки вантажу

В компанії https://neolit.ua/ua/services/insurance страхування зовнішньоторговельних вантажів відбувається за строго встановленою схемою. Вартість розраховується виходячи з того, яка страхова угода буде оформлена: одноразова, багаторазова (на встановлений відрізок часу). На ціноутворення впливає: Категорія одноразового вантажоперевезення, тривалість багаторазового договору, чи здійснюється перевезення цінностей.

Також для розрахунків використовується калькулятор страхування вантажів, приблизно розрахувавши вартість страхового поліса самостійно. Розрахунок проводиться за параметрами:

  1. категорія вантажу;
  2. упаковка товару, що перевозиться / техніки;
  3. вид транспорту, який буде перевозити партію товару;
  4. спосіб перевезення;
  5. режим перевезення;
  6. пункт відправлення та пункт призначення;
  7. страхові ризики; розмір франшизи.

також на формування вартості вантажного перевезення безпосередньо впливає тип вантажу (габаритний, негабаритний, що був у вжитку), страхування навантажувальних і розвантажувальних робіт, додаткові пункти перевантаження, наявність охорони або наявність митної варти в дорозі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here