Jazz Arsenal – Urban Gypsy & Olga Chernyshova

0
186

Кілька поколінь зростало на джазовій музиці, у цього жанру мільйони шанувальників по всьому світу, сотні різновидів. Джаз – це не просто жанр музики, це культурний феномен, який об’єднав свого часу дві різні культури: африканську і європейську. Видатні музиканти брали за основу танцювальні ритми традиційної африканської музики і гармонію – європейської. Разом вийшов дивовижний тандем. В Україні є виконавці різних жанрів і напрямів, в тому числі і джазу. Деякі з них дотримуються класичного звучання, а деякі поєднують джаз з іншими елементами. Для того, щоб показати розмаїття сучасної джазової музики виник новий формат – Джаз Арсенал.

Яскраві представники джаз-мануша на українській сцені

Колись циганський джаз (джаз-мануш) заснував великий гітарист Жан Батист Джанго Рейнхардт. Продовжує традицію на українській сцені гурт “Urban Gypsy”. І якщо ви хочете почути проникливі композиції з сильним вокалом, відвідайте концерт Jazz Arsenal – Urban Gypsy & Olga Chernyshova. Колектив продовжує традиції циганського джазу, але не боїться привносити в свою музику щось нове. У музику цього джаз-бенду просто неможливо не закохатися. У складі колективу всі традиційні джазові інструменти: скрипка, контрабас, гітара. У поєднанні з дивовижним вокалом Ольги Чернишової їх композиції воістину чарівні. Вокалістка Ольга Чернишова – талановита джазова співачка і молода виконавиця, яка крім участі в колективі була задіяна в інших цікавих проектах і встигла попрацювати з відомими українськими виконавцями (Jamala і Freedom-Jazz). Колективу вдається поєднувати класику і сучасність, створюючи оригінальні аранжування до старих хітів. Так на концерті прозвучать відомі композиції в оригінальній інтерпретації (“This Can´t Be Love”, “Minor Swing”, “Gypsy in My Soul” та інші).

Цикл концертів Jazz Arsenal

Навіть якщо ви не шанувальник джазу, відвідати один з концертів у форматі Джаз Арсенал (https://jazz-arsenal.ticketsbox.com/) буде цікаво і пізнавально. Всього заплановано провести влітку п’ять концертів. Особливістю даного формату є жанрова різноманітність джазу, варіації його виконання. Кожен концерт дає певний виконавець, варто відзначити, що серед запрошених відомі музиканти з декількох країн. Закриває цикл концертів Джаз Арсенал якраз колектив “Urban Gypsy”, їх концерт відбудеться 6 вересня в комплексі Мистецький Арсенал. Серед запрошених зірок також виступлять: Khalif Wailin Walter (США), Guy Mintus (Ізраїль), Will Jacobs Big Band (США), Tall Guy Remez Quartet (Україна). 

Не пропустіть видовищну подію цього літа. Улюблені джазові композиції в оригінальному аранжуванні, знайомство з різними напрямками джазу (соул, джаз-мануш, свінг та ін) і просто приємний вечір в гарній компанії. Подія відбудеться в одному з розважальних комплексів столиці, в Мистецькому Арсеналі. Звук, світло, сервіс, атмосфера – тут нічого не завадить насолоджуватися музикою. Поспішайте придбати квиток на сайті Ticketsbox, щоб насолодитися культовим музичним жанром цілої епохи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here