Вчені NASA повідомили, де найкраще шукати прибульців

0
60
Вчені NASA повідомили, де найкраще шукати прибульців. Виявилося, що провідні вчені американського космічного агентства, які солідарні з письменником Хайнлайном, який відвів інопланетянам в якості рідної «гнізда» супутник Сатурна Титан. Саме звідти в його романі «Ляльководи» прибули на Землю інопланетяни-поневолювачі, пише ProNews.


Співробітники NASA протягом багатьох років вивчають планети Сонячної системи на предмет існування на них розумного життя. Також вчені з’ясовують, які з планетоїдів мають потенціал для зародження розуму. Частина вчених дотримуються звичної версії – життя потрібно шукати на сусідньому із Землею Марсі. У числі «за» схожість параметрів марсіанських і земних екосистем. Але попри все це Червона планета продовжує пригнічувати дослідників своєї безжиттєвістю. Наступним кандидатом і втіленням надій астрономів став Титан. На користь цієї теорії говорить наявність в атмосфері супутника Сатурна молекул акрилонітрилу. Вони можуть стати будматеріалом для аналогічних земним клітинних мембран, за умови, якщо відбудеться реакція з метаном. Зріджений метан у великих кількостях міститься на поверхні планети.

Поки важко спростувати це припущення, так само як і підтвердити його. Необхідне для аналізів обладнання потрібно доставити безпосередньо на Титан, а це справа не одного і навіть не двох років. Герої «Ляльководів» Хайнлайна підрахували, що до супутника Сатурна доведеться летіти 12 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here