Археологи виявили три приховані єгипетські гробниці

0
133

Археологи під час розкопок виявили на території північно-східного Єгипту три приховані гробниці віком не менше 2000 років. Відомості підтвердив Ахрам Аман, глава “єгипетського сектора Міністерства давнини”, передає Science Alert .


Знахідки мають значення для надання експертам нових артефактів, включаючи кістки, глиняні осколки, і навіть кілька саркофагів різних розмірів, які проллють більше світла на те, як люди в цьому районі жили і померли. Аналіз фрагментів глини ставить дату поховань в цих гробницях протягом періоду часу, що тягнеться на кілька століть, між 27-й династією (525-440 рр. До н.е.) і греко-римської епохою (332 до н.е. – 395 м н.е.). Цей факт говорить про те, що в цьому районі було велике кладовище протягом значного періоду часу.

Розкопки тривають на ділянці в Аль-каміни Аль-Сахраві, недалеко від міста Самалут, з 2015 року. Каїр знаходиться приблизно в 200 км на північ. Що цікаво, так це те, що нові гробниці не схожі на 20 раніше виявлених на цій ділянці, і всі вони слідують одному і тому ж катакомбного стилю, поширеній під час 27-ї династії.

Нові гробниці мають перпендикулярні вали для поховання під кутом 90 градусів до іншої частини гробниці з місцями для саркофагів і поховань. До сих пір було виявлено шість саркофагів, дерев’яну труну і 15 поховань, з розкопками, які все ще відбуваються в третій гробниці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here