Телескоп «Хаббл» зробив унікальні знімки галактик в сузір’ї Діви

0
153

Прекрасний візуальний дует у виконанні галактик, що знаходяться в сузір’ї Діви, зміг напередодні показати орбітальний телескоп «Хаббл», що належить компаній NASA. Фотографія з’явилася не так давно на офіційному сайті національного американського відомства.

Зверху зображена галактика, яку поки вирішили позначати умовними MCG + 01-38-004, а нижню MCG + 01-38-005. Розташовуються від Землі вони приблизно в 400 мільйонах світлових років.
Дослідники впевнені в тому, що перша зі згаданих галактик є певний вид космічної мега-матері. Так вчені називають джерело мікрохвильового випромінювання, яких поки відкрито не так багато. Найчастіше у вигляді мазерного випромінювання можуть бути зареєстровані молекулярні хмари, комети або ж зоряні атмосфери.
Варто згадати, що в минулому році співробітники NASA виступили з заявою про необхідність продовження місії телескопа «Хаббл», який знаходиться на орбіті вже понад 25 років. Виходячи з нової інформації, там він буде знаходиться аж до 2021 року. За цей час планується отримати чимало знімків космічних об’єктів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here