NASA опублікувало нову фотографію Сатурна і Тефі

0
99

На новій фотографії, переданої космічним зондом Cassini, зображений крижаний супутник Сатурна Тефія над знаменитими кільцями планети. NASA опублікувало зображення на цьому тижні, але фактично зонд зробив її 13 травня 2017 року. На той момент зонд перебував в мільйон кілометрів від Сатурна і в 1,5 мільйонах кілометрів від Тефі.

Частина Тефі на фото світиться від сонячного світла, відбитого від її материнської планети – в образі. Але це світло не настільки потужне, яким здається на фото.

«Світло було посилено в два рази, щоб підкреслити його» – співробітники НАСА написали в описі зображення. Тефія шириною 1062 кілометри, це п’ятий за величиною супутник Сатурна, більше неї Титан, Рея, Япет і Діона. Тефія володіє геологічними особливостями, які не видно на цьому фото: через три чверті її поверхні тягнеться гігантський каньйон, крім того на ній є кратер під назвою Одіссей, ширина якого становить 400 кілометрів.

Cassini вдалося сфотографувати безліч приголомшливих знімків з моменту прибуття на орбіту навколо Сатурна в липні 2004 року. Але місія зонда наближається до завершення 15 вересня Cassini увійде в атмосферу Сатурна, де згорить.

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here