Науковці назвали ще одну небезпеку, пов’язану зі смартфонами

0
140

Час до часу фахівці б’ють на сполох і наголошують на тому, що смартфони загрожують здоров’ю людей. То вчені наголошують на тому, що вони негативно впливають на чоловічу потенцію, то викликають рак тощо.

Нещодавно корейські спеціалісти заявили, що смартфони надзвичайно шкідливі для підлітків. Вони запевняють, що ці пристрої можуть стати причиною появи косоокості.

Дослідники детально вивчали історії хвороб своїх майбутніх піддослідних і вибрали серед них потрібну їм категорію. Мова йде про тих, у кого дещо “косить” ліве або праве око. Кожен із пацієнтів класифікувався як активний користувач смартфона. Ця категорія дітей (від 7 до 16 років), в середньому, користувалася мобільним пристроєм 6 годин на день протягом 4 місяців. За весь цей час у піддослідних кут косоокості склав 10 градусів, але після того, як підлітки почали менше часу проводити зі смартфонами, косоокість в них почала знижуватися.

Науковці пояснюють косоокість тим, що екран пристроїв невеликий, а це означає, що активно залучається лише одне око. Саме це й впливає на відхилення куту іншого.

Джерело: Inform-ua.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here