Учені з’ясували природу дружнього ставлення собаки до людини

0
121

Учені дослідили, що дружба між собакою та людиною визначається кількістю мутацій у його геномі. За словами науковців, товариськість собак пояснюється тим, що вони є носіями особливої форми «синдрому ельфа» – затримки розумового розвитку, пов’язаної з перебудовою хромосом. Про це повідомляє Science Advances.

За словами дослідників, собаки навчилися жити поруч із людьми завдяки двом речам – здатності перетравлювати крохмаль, що міститься у великій кількості у вареній їжі, та вмінню розпізнавати емоції людини і реагувати на них, загалом імітуючи поведінку дитини.

Останнє ж дослідження показало, що остання здатність собак пов’язана з незвичайними змінами у структурі їхніх хромосом, які зазвичай асоціюються з розумовою відсталістю та надзвичайно високим ступенем довірливості у людей.

Подібний розлад спостерігається у людей із синдромом Вільямса, або «синдромом ельфа», який виникає внаслідок пошкодження чи видалення ділянки сьомої хромосоми, в результаті чого змінюється і поведінка людини, і її вигляд.

Щось схоже, як продемонструвало дослідження, сталося і з собаками під час їх одомашнення, однак замість сьомої хромосоми у них змінилася шоста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here