У НАСА перевірять унікальну систему захисту Землі за допомогою астероїда, що наближається

0
47

З метою захисту Землі у НАСА створили «Координаційний відділ планетарної оборони», який займається відстеженням потенційно небезпечних для Землі космічних тіл і координацію подальших дій із урядом, у разі реальної загрози. Тепер науковці відділу мають реальне завдання – перевірити унікальну систему і обладнання на астероїді, що пройде поблизу Землі у жовтні 2017.

Астероїд має назву 2012 ТС4. Щойно він наблизиться до землі, співробітники НАСА, спостерігатимуть за ним та визначатимуть подальшу траєкторію. Таке завдання – чудовий варіант «тренування» для вчених, яке зможе підготувати до справді небезпечної ситуації. До тестувань долучаться понад десяток лабораторій і університетів з усього світу. За словами Вішну Редді, координатора проекту, такі навчання дадуть змогу виявити сильні та обмежені можливості спостережень за об’єктами поблизу Землі.

Зараз науковці не можуть достеменно відповісти, як близько пройде астероїд, адже розрахувати точну траєкторію його руху – напрочуд складно і майже неможливо. Припускають, що 2012 ТС4 може пройти повз Землі на відстані від 6800 до 274 000 км.

Розміри астероїда 2012 ТС4 – приблизно 9х30 м. Це більше, ніж розміри Челябінського метеорита, який упав у Росії в 2013 р. Астероїд 2012 ТС4 уже наближався до Землі. У 2012 р. він пройшов на відстані, що дорівнює 1/4 відстані від Землі до Місяця. У NASA запевняють, що астероїд 2012 ТС4 і цього разу не загрожує планеті, однак надає чудову можливість для навчань і тренувань співробітників планетарної оборони.

Джерело: Newatlas 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here