Данські гастрофізики збираються робити чіпси з медуз

0
131

Вчені з Данії придумали, як можна робити чіпси з медуз. Нова технологія базується на вимочуванні медуз у спирті, яке дозволяє швидко позбутися від води.

Вчені розробили поетапну технологію приготування чіпсів. Спочатку медузу вимочують у спирті, щоб видалити всю воду. Після того, як рідина випарується, медуза повинна повністю «висохнути», в цей же час вчені запропонували додати до ласощів сіль і спеціальні лужні метали. Весь процес приготування займе від 30 до 40 днів. Про це пише видання International Journal of Gastronomy and Food Science.

За словами фахівців, якщо медузу висушити, то за смаком вона буде нагадувати звичайні картопляні чіпси, при цьому сам продукт буде набагато кориснішим, оскільки в його складі будуть тільки натуральні складові.

Медузи також багаті селеном, який зменшує вільні радикали і бореться з процесом старіння, а також запобігає раку передміхурової залози.

Нагадаємо, вчені вже неодноразово підкреслювали, що картопляні чіпси – одні з найбільш небезпечних для здоров’я ласощів. Як і будь-який інший фастфуд, цей продукт містить максимум калорій і мінімум корисних речовин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here