Вчені назвали найбільшу загрозу для сучасної людини

0
79
Зовсім не ожиріння представляє для людини основну загрозу. На думку американських психологів, побоюватися варто самотності і соціальної ізоляції. Такий висновок був складений на основі проведених аналізів.


З кожним роком вплив цих факторів на населення збільшується і становить серйознішу національну проблему. Виступ, в ході якого про дану проблему повідомили вчені, пройшло в рамках 125-ї щорічної конвенції Асоціації психологів США. Експерти стверджує, що у людини є фундаментальна необхідність в соціальних взаєминах і для психологічного благополуччя цей параметр є наріжним.

У дослідженні взяли участь більше 42 мільйонів дорослих жителів США, віком старше 45 років. Практично кожен з них страждає від хронічної самотності. Більше половини з них не перебуває у шлюбі. Ученими також були проведені два мета-аналізи, в кожному з яких були об’єднані результати декількох десятків досліджень. У перший включені 148 наукових робіт, в яких брали участь, в цілому, 300 тисяч добровольців.
Виявилося, що міцні соціальні зв’язки знижують ризик ранньої смерті більш ніж в половину. Згідно з дослідженням, ожиріння значно менше впливає на смертність серед населення США.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here