17-річний українець розробив робота, який може збирати сміття з річок

0
79

17-річний Руслан Коптєв із Кропивницького створив робота «Riveroni», який збиратиме сміття на поверхні річки. Вже відбувся перший успішний пробний запуск робота в річку Інгул.

Як пише видання, хлопець вже два роки займається розробкою роботів.

«Спочатку займався дома, дивився YouTube уроки. А потім прийшов у школу програмування «Ш++». Мені тут зручно, адже я можу поспілкуватися з своїми однодумцями, і в школі програмування є інструменти, деталі, які можна використовувати», – розповів хлопець.

За його словами, створити робота, який би збирав річкове сміття, запропонував наставник школи програмування.

Відео Тетяни Пташник

«Наразі робот «Riveroni» має з обох боків два гребних гвинта, які дозволяють рухатися у будь-який бік, навіть крутитися на місці. У пластикові боксі знаходиться вся електроніка: сенсори, GPS, мобільний зв’язок. Паралельно з пластиковим боксом знаходиться сонячна батарея, яка дозволяє «Riveroni» працювати автономно, адже енергії вистачить навіть на роботу у нічний час. Спереду робота знаходиться камера з датчиком, зараз ми його не зробили повністю автономним, тому ним керуватиме оператор. До речі, роботу робота транслюватимуть в он-лайн режимі, ним можна буде керувати на відстані близько п’яти кілометрів», – зазначив розробник.

За словами винахідника, робота пристрою максимально проста: посередині робота вільний простір, де згодом натягнуть сітку, і фактично «Riveroni» напливатиме на сміття і захоплюватиме непотріб, який буде знаходитися на поверхні води.

Винахід створений із підручних матеріалів, а сам винахідник працює над його вдосконаленням. Повноцінно запустити «Riveroni» він планує вже цієї осені.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here