З’явилися нові дані про російському генералові, який командував «армією ДНР»

0
95

Журналістам «Рейтер» вдалося отримати визнання п’ятьох бойовиків в тому, що підірвався на фугасі в Сирії генерал ЗС РФ Валерій АСАП в Донецьку командував 1-им «армійським корпусом», а по суті, всіма збройними формуваннями ДНР.

Нагадаємо, після публікацій у західній пресі російські ЗМІ і Міноборони повідомило, що в Сирії загинув В. АСАП, який керував групою «радників». Саме «радниками» в Росії називають «відряджених» на Близький Схід своїх військових.

«Рейтер» провело розслідування і знайшло підтвердження участі генерал-лейтенанта в бойових діях на Донбасі протягом року. При цьому троє сепаратистів уточнили, що АСАП командував 1 «АК» близько року, включаючи осінь 2015 го, і не був першим кадровим офіцером на цій посаді. Також вони уточнили, що ротація генералів триває з тих пір.

Асапова знали під позивним «Туман». Формально він в той час нібито знаходився в Ростові-на-Дону. Один з бойовиків сказав, що на Донбасі АСАП носив форму без розпізнавальних знаків, а майже через рік після цього його підвищили в званні до генерал-лейтенанта.

Як писав у вересні «РЕАЛ», українські патріоти (особливо з окупованих територій) зі зрозумілих причин дуже натхненно відреагували на повідомлення про те, що в Сирії загинув колишній командувач 1-им армійським корпусом (ДНР) генерал ЗС РФ Валерій АСАП.

«Полювання на укрів закінчив», – сама м’яка формулювання.

А ось те, що недобре про покійного начальника відгукуються терористи, стало несподіванкою:

«З огляду на, як і що вони тут роблять, на що перетворили корпус – ось не шкода ні разу … Загинув, ну і загинув … Слава Богу, що заднім числом не звільнили …»

«Привід для« доброї пам’яті »полягає в звільненнях поранених і вбитих заднім числом».

«Знав і покривав злодійство медичного забезпечення, палива, якого не вистачало техніки для евакуації поранених, продуктів і т.п.»

«Лікування поранених за свій рахунок, ремонт військової техніки за рахунок солдатів, відсутність води на передовій … Хоч ти лопни, не можу особисто я знайти добрих слів про убитому».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here