Mazda розробила двигун внутрішнього згоряння

0
126

Нова технологія, яка надійде в продаж із 2019 року, дозволить машині працювати на 30% ефективніше.

Mazda Motor Corp заявила, що стане першим у світі автовиробником, який використовує значно ефективніші бензинові двигуни нового покоління, повідомляє Reuters.

Нова технологія називається «займання від стискання» (compression ignition – англ.), над її втіленням інженери працювали протягом десятиліть.

Новий двигун Skyactiv-X із займанням від стиснення економить на 20-30% більше палива, ніж інші двигуни японського автовиробника. До того ж на 10-30% зросте крутний момент, а час реакції на натиснення педалі газу стане меншим. Крім того, новий двигун обіцяє значно знизити вміст у вихлопних газах оксидів азоту і сажі. Проекти такої технології вже розробляються  в Daimler AG і General Motors Co.

Mazda заявила, що планує продавати автомобілі з новим двигуном з 2019 року.

«Це великий прорив», – сказав Ріоджі Міяшіта, керівник автомобільної інжинірингової компанії AEMSS Inc.

«Ми будемо і надалі докладати фундаментальних зусиль, щоб створити ідеальний двигун внутрішнього згоряння, – сказав журналістам глава R&D Mazda Кіеші Фудзівара. – Розвиток електромобілів необхідний, але… двигун внутрішнього згоряння повинен бути першим».

Запалювання гомогенної суміші від стискання дозволяє запустити двигун, не використовуючи свічки запалювання.

Mazda  не буде постачати свій унікальний двигун іншим автовиробникам, зазначає виконавчий віце-президент Акіра Марумото. Він назвав нову технологію двигуна Mazda «серцем» компанії.

Слід сказати, що Mazda  планує розширювати і діяльність електрокарів з 2019 року, але продавати їх буде тільки в тих країнах, де є необхідна інфраструктура або обмеження на експлуатацію звичайних машин з двигунами внутрішнього згоряння.

Також компанія планує з 2025 року встановлювати на нові машини автопілоти.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here