Tesla завершила установку перших сонячних дахів

0
131

Tesla завершила установку перших дахів Solar Roof , які використовують інтегровані сонячні батареї для збору енергії. Інноваційна покрівля була вперше представлена в минулому році і має зовнішній вигляд, відрізнити від традиційних покрівельних матеріалів, являючи собою естетично привабливий варіант для споживачів, які не бажають використовувати звичайні сонячні панелі, пише ProNews.

Монтаж перших систем було проведено на будинках співробітників Tesla – таким же чином компанія поширює перші екземпляри електромобілів Model 3. Частково це винагорода за їх внесок в величезні зусилля, пов’язані з виходом цих речей на ринок, але це також, ймовірно, стратегічне рішення, яке дозволяє Tesla тестувати і контролювати свої нові продукти на ранній стадії виробництва.

Tesla почала прийом попередніх замовлень на Solar Roof в травні поточного року. Компанія пропонує гарантію на весь термін служби будинку, на якому вона встановлена, або «на нескінченність, в залежності від того, що настане раніше». Трохи пізніше з’ясувалося , що попит на енергогенеруючу покрівлю значно перевищує можливості виробничих потужностей американської компанії.

Згідно з інформацією Tesla, середня вартість квадратного фута сонячної даху складе $21,8 ($235 за квадратний метр), але це для тих випадків, коли не всі плитки покрівлі будуть оснащені сонячними панелями. Для оптимального ефекту компанія пропонує комбінувати черепицю з інтегрованими фотоелементами ($42 за фут 2) зі звичайними плитками (11 за фут 2). Причому зовні черепиця з сонячними панелями буде виглядати як звичайна: з землі різниця не озброєним оком не буде помітна взагалі.

Для того щоб зробити попереднє замовлення на сонячний дах Tesla потрібно внести депозит у розмірі $ 1000, який можна буде повернути в будь-який час до остаточного оформлення покупки. У США установка перших сонячних дахів почнеться цього літа, а за межами країни – в наступному році.

Джерело: techcrunch.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here