Екс-інженери Apple розробили розумний дверний замок за ціною айфона

0
119

Впродовж двох років команда стартапу Otto працювала над розумним дверним замком, який відкривається без ключа по Bluetooth. Проектом керують колишні інженери Apple, і їх вплив позначився не лише на дизайні, а й на ціні пристрою.

Стартап, створений переважно колишніми співробітниками Apple, вирішив зменшити розмір замку і зробити його повністю цифровим. Як зазначає Bloomberg, отриманий пристрій дійсно в два рази менший, ніж існуючі аналоги.

Otto Lock працює по Bluetooth – власник може відкрити його за допомогою айфона. Вводити при цьому нічого не потрібно. Як пояснив один з розробників Ендрю Беркс, як тільки власник підходить до дверей, замок ідентифікує його по смартфону. Після цього досить натиснути кнопку на замку – і він відкриється. Якщо смартфон розрядиться або його не буде під рукою, то потрапити в будинок можна по чотиризначному коду.

Екс-інженери Apple розробили розумний дверний замок за ціною айфона - фото 191787

Замок оснащений двома батарейками CR123, яких повинно вистачити на 3-4 місяці. Якщо батарейки сядуть, то вбудована батарея дозволить замку пропрацювати ще кілька діб, в залежності від того, як часто власник буде відкривати і закривати двері.

Екс-інженери Apple розробили розумний дверний замок за ціною айфона - фото 191786

Пристрій від Otto обійдеться в 700 доларів, але творці запевняють, що ціна обумовлена ​​високою якістю замку. Поки монтування здійснюється безкоштовно, але з часом компанія буде брати за це ще 150 доларів.

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here