Військові США друкують собі казарми в 3D лабораторіях (ВІДЕО)

0
130

Для друку необхідних об’єктів інфраструктури необхідно менше матеріалів та робочих рук ніж при їх будівництві.

Корпус морської піхоти США оприлюднив новий звіт щодо використання 3D-друку. В результаті  3-річної армійської програми було розпочато друк тривимірних казарм, відомих як B-Hut. Про це повідомляє 3dprint.com.

Програма під назвою «Автоматична побудова експедиційних структур» (ACES) працювала над дослідженням тривимірного друку для створення напівпостійних структур із бетону.

B-Hut було надруковано в Дослідницькій лабораторії будівельної техніки в Ілліноісі.

«ACES надає можливість друкувати спеціально розроблені експедиційні структури за запитом, на місцях, використовуючи доступні на місці матеріали, – сказав Майкл Кейс, керівник програми, – ACES дозволить армії друкувати будівлі і іншу необхідну інфраструктуру, такі як бар’єри, водопропускні труби та перешкоди на місцевості».

Програма ACES зможе потенційно скоротити кількість матеріалів для будівництва приблизно наполовину та скоротити необхідність у робочій силі на 62%.

Надрукований в 3D лабораторії барак B-Hut виготовлений із міцного бетону та займає площу 512 футів квадратних.

Військові серйозно ставляться до впровадження 3D технологій і не дарма. Такі технології дозволять їм самостійно друкувати необхідні інструменти, матеріали та навіть укриття за необхідності. Зміцнений тривимірний бетон для друку, над яким працює програма, також гарантує, що казарми та інші тривимірні друковані структури будуть безпечними та міцними.

Такі проекти, а також портативні 3D лабораторії відкриють для військових абсолютно нові можливості. Вони зможуть на ходу виготовляти необхідні їм речі, знижуючи витрати та трудові ресурси.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here