Ілон Маск розкритикував викладання математики в школах

0
206

Рішення абстрактних математичних задач і рівнянь не приносить конкретної користі – школярі не розуміють, навіщо їм це потрібно, вважає підприємець Ілон Маск. Замість цього він пропонує вивчати концепції з математики та фізики на практиці – наприклад, розбирати двигуни або будувати супутники.

Освітня система побудована таким чином, що школярі не розуміють, навіщо вони вивчають той чи інший предмет. Цю проблему глава Tesla і SpaceX підняв на Міжнародній конференції з використання та розвитку технологій МКС.

«Дітей буквально закидають в математику. Вони не розуміють, навіщо потрібно вирішувати ці дивні завдання. А наш мозок звик відсівати інформацію, яка здається йому непотрібною», – пояснив Маск.

Підхід до освіти, при якому діти вивчають дисципліни на прикладі конкретних кейсів, вже давно відомий в педагогіці, але поки застосовується рідко. Маск вважає, що необхідність змін вже назріла. Проектування супутників і розбір двигунів дасть достатньо уявлення про математику і фізику, а вміння користуватися гайковим ключем і викруткою матиме практичну користь. Такий підхід допоможе закріпити знання і зв’язати їх з реальними життєвими сценаріями, впевнений глава космічної компанії SpaceX.

Як зазначає  CNN , для Ілона Маска навчання – це безперервний процес протягом усього життя. Це доводить приклад самого підприємця. Він заробив статок на сервісі платежів PayPal, після чого звернув свою увагу на електромобілі і багаторазові ракети.SpaceX стала першою приватною компанією, яка зробила регулярний запуск багаторазових ракет нормою. Електромобілі Tesla завойовують світовий ринок, а Маск вже розробляє нові проекти в сфері чистої енергетики – від сонячних панелей до заправок і систем накопичення енергії.

Нещодавно Маск також відкрив дві нові компанії – Neuralink і The Boring Company. Перша займається нейроінтерфейси – нейронних мереживом, яке дозволить людям безпосередньо під’єднуватися до комп’ютерів. Другий проект присвячений будівництву тунелів для боротьби з пробками. Днями Маск якраз отримав від Білого дому усну згоду на будівництво тунелю між Нью-Йорком і Вашингтоном. Очікується, що по ньому будуть курсувати вакуумні поїзди Hyperloop – ще одна амбітна ідея Ілона Маска.

hightech

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here