Вчені створили штучний інтелект, який бачить майбутнє

0
115
Дочірня компанія Google DeepMind створила новий тип штучного інтелекту, який може використовувати свою уяву для створення образу найближчого майбутнього і планування своїх дій.

Про це повідомляє The Next Web.

Дослідники представили програму “доповнення уявою” I2As (Imagination-Augmented Agents), яка використовує вбудований програмний код людської уяви, який допомагає штучному інтелекту вирішувати, які припущення про розвиток подій в майбутньому правильні, а які – ні.

Цей проект штучного інтелекту був спробою скопіювати людські здібності, такі як: уява, цікавість та пам’ять. Відобразивши у вигляді коду ці якості, програму вирішили протестували на грі-головоломці Sokoban, де маленький прибулець повинен засовувати блоки в потрібне місце. Їх не можна витягувати, тому один невірний крок призводить до програшу всього раунду.

Дослідники дали штучного інтелекту тільки одну спробу, що змушувало його прокручувати “в голові” різні варіанти і можливий результат кожного руху.

Згодом, він навчилися швидше орієнтуватися в головоломках, витягуючи більше інформації з симуляції розвитку ігрових подій. Коли ж дослідники додали до штучного інтелекту “менеджера”, який встановив план перевірок майбутніх дій, система стала вирішувати завдання ще швидше й ефективніше.

Таким чином, нова програма виявилася напрочуд ефективною та значно кращою за всі минулі розробки у сфері штучного інтелекту. Окрім того це перша подібна програма, яка навчилася розмірковувати про свої майбутні дії та прогнозувати їх.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here