Apple отримала патент на окуляри доповненої реальності

0
48

Компанія Apple кілька років працює над технологією доповненої реальності, не розкриваючи подробиць можливого застосування розробок на практиці. Про те, що корпорація продовжує розвиватися в даному напрямку, свідчить новий патент, отриманий каліфорнійським техногігантом.

Як повідомляє видання Patently Apple, компанія отримала патент, який описує можливість проектування інформації на об’єкти в реальному світі. При цьому реалізація технології може бути найрізноманітнішою – від простого опису об’єкта, до ідентифікації елементів приладової панелі автомобіля і видачі відео-роликів з принципами їх роботи.

Раніше Apple описувала реалізацію подібної функції в iPhone. Для того, щоб отримати додаткові дані про об’єкті, потрібно піднести до нього iPhone, камера захопить зображення, і на екрані з’явиться вся наявна інформація. Однак тепер корпорація зазначає, що дані можуть виводитися на прозорі поверхні, або склі. В такому випадку, користувачі зможуть бачити і світ навколо, і додаткову інформацію.

Дуже схожі наміри були у Google, коли компанія тільки починала говорити про Google Glass, однак сьогоднішній рівень розвитку технологій залишає подібні проекти на рівні теорій і макетів.

Поки немає ніяких даних з приводу того, чи збирається Apple застосовувати запатентовані технології в найближчому майбутньому, або вони так і залишаться частиною портфоліо корпорації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here