Що буде робити HomePod з усім почутим в приміщенні

0
47

У будинках українців та й власне усього світу стає все більше розумних приладів. Вважається, що будинок – це наша фортеця, проте всі ці розумні прилади можуть збирати дані про нас і передавати їх. Де найбільше особистого, як не вдома.

Наприклад, виробник пилососів Roomba iRobot відкрито говорить про рішення збирати дані про житлові приміщення і продавати їх іншим компаніям. А як буде вести себе розумний пристрій HomePod від Apple?

HomePod ще не можна поставити в своєму будинку, але потенційні покупці вже цікавляться тим, як пристрій буде працювати з персональними даними користувачів, адже колонка може постійно слухати все, що відбувається у нас вдома.

За даними Cult of Mac, один з клієнтів Apple звернувся в компанію з листом, в якому він поцікавився, що HomePod робитиме з особистими даними користувачів. Apple дала чітку і зрозумілу відповідь. HomePod не передає жодну додаткову інформацію в Apple до того моменту, поки колонка не розпізнає ключову фразу «Привіт, Siri». Все почуте після цієї фрази передається в зашифрованому вигляді за допомогою анонімного Siri ID.

Нам також відомо, що HomePod аналізує параметри приміщення для того, щоб забезпечити краще звучання аудіо. За словами Apple, всі ці аналізи відбуваються локально і не вимагають передачі інформації про вашу кімнату в Apple.

Відповідно до політики компанії Apple, дані, які передаються в зашифрованому вигляді, компанія не планує збирати і продавати. Це стосується не тільки HomePod, але і всіх пристроїв з Siri. Іншими словами, розумна колонка HomePod не становить загрози для вашого особистого простору.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here