ВМС США створили прототип судна на 3D-принтері за 4 тижні

0
61

Військово-морські сили США в партнерстві з Національною лабораторією Оак Рідж розробили дешевий і надійний прототип судна, який може бути повністю надрукований на промисловому принтері за 4 тижні. Про це повідомляють Морські вести ,пише PRONEWS .

Військові компанії по всьому світу звертають увагу на 3D-друк як на недорогий і дуже ефективний спосіб постачати армію всім, від запчастин для бойових літаків до гранатометів і навіть харчових пайків.

Тривимірний зразок друкарської техніки був розроблений командою з Військово-морської дослідницької лабораторії (NSWC) і Лабораторії підривної технології підрозділи Кардерока (DTL). Він називається Optionman Manuel Technology Demonstrator і призначений для використання підрозділом US Navy SEAL.

Команда почала роботу в серпні 2016 року і використовувала великий промисловий 3D-принтер під назвою Big Area Additive Manufacturing (BAAM) для виробництва шести секцій вуглецевого волокна, які потім були зібрані в транспортний засіб довжиною трохи більше 9 метрів. Команді було надано чотири тижні для розробки корпусу: перший тиждень пішов на проектування, а вже через тиждень інженери почали друкувати компоненти.

За даними Міненерго, вартість традиційного корпусу коливається від 600 до 800 тис. Доларів і зазвичай вимагає 3-5 місяців на виробництво, в той час як нова версія на 90% дешевша і була повністю завершена протягом “декількох днів”. Це означає, що в разі потреби запчастини, можуть бути виготовлені і розгорнуті в найкоротші терміни.

За свою роботу команда отримала нагороду від NAVSEA Commanders і тепер планує роздрукувати другу, водонепроникну версію транспорту, яка пройде практичне випробування на воді разом з іншими прототипами, які потенційно можуть надійти на озброєння вже на початку 2019 року.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here