Як правильно доглядати за фарами автомобіля

0
160

Під час медичного огляду у кожного водія обов’язково перевіряють зір. Це й не дивно – якщо він погано бачить, то моментально створить на дорозі аварійну ситуацію, в якій можуть постраждати й інші учасники руху. Але коли в автомобіля забруднені фари, то крізь їхнє тьмяне світло навіть водій із дуже хорошим зором не зможе розрізнити вночі або в сутінках ані знаків, ані пішоходів, ані інші транспортні засоби, передає Твоя МАШИНА.

За словами експертів, фари потрібно тримати в чистоті й мити їх навіть при «сухій» погоді. Робити це потрібно хоча б раз у тиждень. У дощову погоду, а особливо навесні, взимку й восени ліхтарі варто очищати щодня. Тому перед тим як вирушити у дорогу, не полінуйтеся обприскати фари звичайним склоочисником, трохи зачекати, а потім витерти поверхню тканиною. Якщо ж перелічених засобів немає під рукою, скористайтесь звичайною водою.

Набагато важче очистити освітлювальні прилади після тривалої заміської поїздки. У теплу пору року під час таких поїздок фари «заліплюють» мухи, жуки та інші комахи, утворюючи щільний шар на їх поверхні. Відмити такі фари непросто навіть за допомогою склоочисника. У такому випадку користуйтесь спеціальними засобами для очищення кузова від комах. Також ефективно бореться з цим універсальний аерозоль WD-40, більш відомий, як “ведешка”.

Згодом пластик, з якого виготовляють зовнішній кожух фари, руйнується під впливом бруду, піску, а також ультрафіолетових променів. Це також негативно позначається на якості системи освітлення. У такому випадку найкращим варіантом буде повна заміна фар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here