Home АВТО Авто и зима: как подготовиться?

Авто и зима: как подготовиться?

0
296

Зима все ближче. Тож, до холодного сезону варто підготувати своє авто. Просто «перевзути» машину – недостатньо.

Як підготувати авто до зими – далі у порадах.

«Двірники»

В умовах українського клімату автомобільні «двірники» швидко зношуються: улітку – розсихаються, а взимку – покриваються кригою. А саме їхня справна робота забезпечує хорошу видимість під час кермування.

Рідини

Слід перевірити масло у двигуні, трансмісії, рідину у системі охолодження і рідину для змивачів скла. Варто пам’ятати, що останні дві мають відповідати сезону.

Дроти і свічки

Для цього слід заїхати на СТО. Адже справність дротів і свічок – це стабільна робота двигуна і економія палива.

Фільтри

Новий фільтр двигуна зарадить утворенню конденсату і захистить від пилу. Якщо фільтр несправний, то у двигун може потрапити вода. А це – вірний ремонт. Пил може спричинити механічні пошкодження.

Паливо

Паливний бак має бути якомога більше наповнений. Так на його стінках буде намерзати менше льоду, який при низькій температурі утвориться із конденсату. Якщо кришталики потраплять у паливну систему – можуть вийти з ладу форсунки чи паливний насос.

Акумулятор

Перед настанням холодів достатньо призвести нескладну профілактику : перевірити чистоту клем , затягнути кріплення тугіше , перевірити напругу розімкнутого ланцюга (нормальний показник – 12,5-12,9 В). Також не варто на тривалий час вмикати споживачі енергії на холостому ходу і, тим більше , при вимкненому двигуні.

Ну, і звичайно, – змініть шини!

джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here