Pepsi зробила найбільше замовлення нових електровантажівок від Tesla

0
1107
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На днях компанія Tesla почала приймати замовлення на нові електровантажівки, і компанія PepsiCo вирішила закупити 100 одиниць Tesla Semi Truck.

Це найбільше замовлення новинки на сьогоднішній день, – пише Reuters.

Як заявили в компанії, це замовлення – частина нової стратегії PepsiCo щодо зниження шкідливих викидів у повітря.

Видання зазначає, що 100 –  це досить велика цифра, враховуючи, що за одиницю потрібно внести передоплату у розмірі $20 тисяч. Отже, PepsiCo вже виплатила Tesla $2 млн чистого капіталу. Загалом у компанії Ілона Маска замовили вже 276 електровантажівок.

“У Північній Америці щорічно випускають близько 260 000 вантажівок класу 8, відповідно до FTR, дослідницької фірми з економіки. PepsiCo має намір використовувати Tesla Semis для відвантаження закусок і напоїв між виробничими і розподільними підприємствами та роздрібними торговими точками в діапазоні 500 миль (800 км), які обіцяв директором Tesla Ілон Маск”, – пише видання.

“Напівпричепи доповнять автопарк PepsiCo майже до 10 000 одиниць, і вони є ключовою частиною плану компанії зі скорочення викидів парникових газів по всьому ланцюжку поставок на 20% до 2030 року,” – сказав Майк О’Коннелл, старший директор північноамериканської ланцюжка поставок для дочірньої компанії PepsiCo Frito-Lay.

“PepsiCo аналізує, які маршрути найкраще підходять для вантажівок Tesla в Північній Америці, але бачить широкий спектр застосувань для більш легких вантажів, таких як закуски або менші партії напоїв, – сказав О’Коннелл.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here